Rólunk
Rólunk
A Polyp Televíziót működtetÅ‘ céget 1993-ban, magyar-román vegyes kereskedelmi társaságként jegyezték a Kovászna megyei cégbíróságon. A kft. fÅ‘ tevékenysége kezdetben kábeltelevíziós hálózatok és kommunikációs rendszerek építése és működtetése volt, viszont a céget 2010-ben megvásárolta a Next-Gen Kft., aminek a hálózatán ma is vételezhetÅ‘ adásunk.
 
Székhelye Kézdivásárhelyen van és szerepe helyi adások készítése. Ez egykoron gazdasági vállalkozásként indult, de a közszolgálatiságot is felvállalta és napjainkig megÅ‘rizte. Az elsÅ‘ adás 1993 decemberében készült el. Megkezdte munkáját a helyi televízió szerkesztÅ‘sége, amely heti egy alkalommal saját készítésű adást szerkesztett és sugározott, ezzel pótolva azt a hiányt és igényt, amelyet a helyi lakosság és a vezetés óhajtott. A szerkesztÅ‘ség kezdetben két fÅ‘állású alkalmazottal és öt külsÅ‘ munkatársal működött, és heti egy alkalommal, két órás adással jelentkezett, egy, kizárólag számára fenntartott csatornán.
 
A stúdió célja között szerepelt annak a hiánynak pótlása, amelyet a megyei sajtó vagy országos média nem tudott betölteni, nevezetesen az, hogy a helyi életének olyan mértékű teret szenteljen, amelyben lehetÅ‘ség adódik a közösség életének bemutatására, a gondok, megvalósítások és eredmények felvázolására. A lakosság kezdetben szkeptikusan közelítette meg a stúdió működését, de idÅ‘vel elfogadta, megszerette és ma már magáénak tekinti azt.
 
A stúdió ma hat alkalmazottal működik, többezer lakásban van jelen, ennek tudhatóan azóta is helyi készítésű adás is vételezhetÅ‘ ezekben a házakban. A stúdió a Kárpát-kanyarban az egyetlen olyan közösségi televízió, amely két évtizede folyamatosan működik. 2000-tÅ‘l napi 90 perces adást sugároz, fÅ‘állású alkalmazottai mellett külsÅ‘ munkatársak is segítségünkre vannak. 2015-ben 22 éves volt a stúdió.